top of page

Touch me again The Doors Stan Peters www.touchmeagain.nl From USA

The Doors TOUCH ME AGAIN Hubert van Hoof Stan Peters From USA touchmeagain.nl theater Roermond 2015 2016

From USA speelt:

MUZIEKTHEATERSHOW

TOUCH ME AGAIN

 

In TOUCH ME AGAIN proef je de sfeer, de revolutie en het geluid van de jaren 60 in een bijzondere show vol passie, met een literair tintje.

 

Zanger Stan Peters en zijn band From USA weten het publiek met tomeloze energie te overdonderen.  Het onmiskenbare geluid en de sfeer uit de The Doors periode worden terug gehaald in een geweldig muzikale show. Ook tijdgenoten waarvan de namen misschien wat weggevaagd zijn, maar de muziek het 'o ja' gevoel oproept. Zoals Flower Pot Man, Country Joe and the Fish en Buffalo Springfield komen voorbij in een retro decor.

 

Presentator Hubert van Hoof is de gastheer op deze tijdreis. Hij licht de muziek toe, haalt herinneringen op en vertelt hoe The Doors in die tijd in de VS en Europa een complete aardschok veroorzaakte. Ook hoor je originele opnames van Jim Morisson waarin hij zijn poëzie voordraagt.

 

The Doors, met dichter Jim Morrison als frontman, geldt als één van de grootste bands in de muziekscene in de periode 1965 - 1971. Hun muziek is een mengsel van blues, rock, klassiek en jazz met poëtische teksten over geweld, seksuele driften en de dood. Door provocaties en politieke uitingen wekte Morrison enerzijds veel irritatie terwijl hij anderzijds mateloos populair werd en als held vereerd. Jim's arrogante gedrag werd uiteindelijk door grenzeloos drank en drugs gebruik zo onhoudbaar dat het leidde tot een breuk met The Doors en tot zijn tragische einde op 27 jarige leeftijd.

Maar de korte heftige Doors periode heeft nog lang nagegalmd. Jim's graf in Parijs werd een bedevaartsoord voor zijn fans. Meerdere nummers staan in Nederland nog steeds hoog genoteerd in de top 2000 en de stijl en teksten zijn veelvuldig door andere muzikanten als inspiratiebron gebruikt.

 

Deze voorstelling is een feest voor elke muziekliefhebber! De shows worden aangevuld met beeldmateriaal, optredens van dichters of gast- muzikanten. (Kijk bij het programma voor de details per shows).

 

KLIK HIER voor een preview!

 

TOUCH ME AGAIN Hubert van Hoof Stan Peters From USA www.touchmeagain.nl theater Roermond The Doors
TOUCH ME AGAIN Hubert van Hoof Stan Peters From USA www.touchmeagain.nl theater Roermond The Doors

Publiek aan het woord over de voorstelling:

 

"Super leuke en enorm musicale voorstelling! Bedankt voor een hele leuke avond!" - Hans Ampts, Arnhem

 

"Touch me Again Oranjerie ‪#‎Rmnd‬ bijgewoond. Bijzonder relaxed feestje. De heren muzikanten en organisatie richtten een eervolle tempel op voor The Doors. Show en muziek Top! Amigos de Musica complimenten! - Marij Dorsers, Neer

 

"Verrassend goed! Verzorgde voorstelling, met een mooie balans tussen muziek, tekst en beeld" - R. Jacobs, Maastricht

 

"Sensationeel, zelfs voor een niet-Doors-fan!" - A. Leblanc, Beegden

 

 

TOUCH ME AGAIN Hubert van Hoof Stan Peters From USA www.touchmeagain.nl theater Roermond The Doors
Touch me Again, 23 november 2015 Oranjerie Roermond nl The Doors Stan Peters Hubert van Hoof
bottom of page